sâmbătă, 14 februarie 2009

În Programul Rabla 2009 vor putea intra maşinile mai vechi de 10 ani

Guvernul a redus de la 12 la 10 ani vârsta maşinilor care pot fi schimbate cu altele noi pe baza primei de 3.800 de lei oferite de stat prin „Programul Rabla” 2009. Decizia a fost luată miercuri în ultima şedinţă a cabinetului Tăriceanu.


uvernul şi-a justificat decizia prin dorinţa de diminuare a poluării aerului în marile oraşe, cauzata de gazele de eşapament, "în scopul încadrării emisiilor în valorile-limită admise la nivel european pentru aerul ambiental".

Programul Rabla va începe la 1 ianuarie 2009, numărul total de locuri fiind de 60.000, faţă de 40.000 în acest an. Prima de casare a fost majorată la 3.800 de lei pe unitate, comparativ cu 3.000 de lei în 2008.

Astfel, fondurile totale alocate pentru programul de înnoire a parcului auto vor fi anul viitor de 228 de milioane de lei, se arată în ordonanţa de Guvern privind reluarea programului, publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit actului normativ, anul viitor nu vor fi scoase din uz camioane prin programul "Rabla", în pofida aşteptărilor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), care a propus Ministerul Mediului şi înlocuirea de autovehicule grele prin programul de înnoire a parcului auto.

În acest an, prin Programul Rabla 2008, au fost scoase din uz doar 30.466 de maşini din cele 40.000 alocate, în parte din cauza întârzierii demarării programului.

Niciun comentariu:

Related Posts with Thumbnails

DISCLAIMER

http://programulrabla.blogspot.com/ recunoaste faptul ca desi ne straduim sa facem o analiza cat mai precisa si mai corecta, nu putem verifica fiecare lucru care este postat. Ceea ce se posteaza poate intra la categoria fapte reale, speculatii sau zvonuri. Noi gasim imagini pe web care nu sunt protejate de copyright si apar in/pe site-urile cu acess liber, sau primite de la useri si prieteni. Daca orice povestioare sau imagini care apar pe site sunt in contradictie cu legea copyright-ului, va rugam sa ne trimite-ti un mail pe adresa contact[@]hotandfun.info noi vom inlatura acea informatie cat de curand posibil.